Outlook i Dimensions traže umjetnike za sudjelovanje na festivalima

Želite izložiti svoje radove pred tisućama posjetitelja iz cijelog svijeta? Outlook i Dimensions festivali prava su mjesta za to.  Upravo traže kreativne umove koji će oživjeti napuštenu tvrđavu Punta Christo u Štinjanu kraj Pule.

 

Microsoft Word - Outlook-Dimensions_Croatia_Brief.doc

 

Vodeći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, Outlook festival, okupit će i ove godine (29. 08. – 02. 09.) impresivan broj glazbenika, izvođača, medija i posjetitelja iz čitavog svijeta, dok će se od 05. do 09. rujna 2013. održati Dimensions festival koji će nakon uspješno rasprodanog prvog izdanja, ponovo predstaviti ono  najbolje od svjetske elektronske underground glazbene scene.

Festivali se održavaju na Fort Punta Christo, napuštenoj obrambenoj tvrđavi iz 19. stoljeća u Štinjanu kraj Pule, danas domu brojnih festivala i Seasplash Summer Cluba. Smještena na istoimenom poluotoku, okružena plažama, s pogledom na Nacionalni park Brijuni i pulski zaljev, tvrđava ostavlja dojam mjesta iz izgubljenih svijetova mašte.

Outlook i Dimensions festivali traže slikare, kipare, dizajnere, ilustratore, video i multimedijalne umjetnike, arhitekte, 3 D dizajnere, dizajnere zvuka i svjetla…Inspiraciju možete naći u samom festivalu, glazbi izvođača i magičnom ambijentu prekrasne lokacije tvrđave Punta Christo.

 

Microsoft Word - Outlook-Dimensions_Croatia_Brief.doc

 

Neke od smjernica i zadanih tema su:

Tema 1:

Kreativni prijedlog koji se temelji na duhu i formi sound system kulture.

Tema 2:

Kreirati prijedlog temeljen na underground elektronskoj glazbi. Rrazmislite kako se ona može vizualno prezentirati i razmotrite načine na koji bi različiti oblici i paterni sugerirali različite zvukove i ritmove. Možete se i referirati na čikašku i detroitsku scenu 80-tih godina.

Ne zaboravite da podnositelji prijava moraju biti u mogućnosti realizirati projekt i provesti najmanje 10 dana prije festivala na samoj lokaciji. Za izabrane sudionike osigurana je festivalska ulaznica, smještaj, hrana i piće za vrijeme rada i trajanja festivala.

Rok za prijavu prijedloga projekta je 13. ožujak 2013. na leila@outlookfestival.com s naslovom tema 1 ili tema 2. Uz prijedlog projekta treba poslati osobne podatke: ime i prezime, mjesto prebivališta, broj telefona i email adresu.

Sretno!

Sve informacije o Outlooku i Dimensionsu možete naći na službenim web stranicama festivala.

 

MF

 

Written by Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *