Radionica plesne improvizacije

Prostor Plus poziva sve zainteresirane na dvodnevnu radionicu plesne improvizacije – najuzbuljivije plesne tehnike!

Već sama riječ improvizacija daje naslutiti kako je riječ o nečem uzbudljivom pa i ne čudi da je upravo ova tehnika dobila epitet najuzbudljivije plesne tehnike.

U organizaciji Udruge za scensku umjetnost Prostor Plus, 16. i 17. ožujka 2013, u Rijeci će se, na adresi Delta 5/1, u prostorijama Udruge održati radionice plesne improvizacije. Radionica je namjenjena plesačima, izvedbenim umjetnicima, glumcima, muzičarima i svima onima koji se osjećaju spremnim eksperimentirati sa ovom posebnom plesnom kategorijom- improvizacijom.

Cilj radionice usmjeren je na rad s osnovnim improvizacijskim instrumentima koji svojim zakonitostima omogućavaju da se improvizacijski materijal uspješno realizira u izvedbenu formu. U tom smislu pristupit će se razvijanju zakonitosti ulaska i izlaska u prostor, razvijanja osjećaja razgradnje sola, dueta i tria, osluškivanju i sazrijevanju unutarnjeg regulatora, odnosno zadanog vremena za razradu izvedbe, i naposlijetku, spajanja svih tih osnovnih zakonitosti u zadani koncept improvizacije.

Dodajmo i kako će se prije ulaska u tzv. improvizacijski ples, sat rada usmjeriti na zagrijavanje tijela kroz princip vinyasa yoge.

Više o radionici doznajte ovdje, a ukoliko želite sudjelovati, evo i prijavnice.

MF

Written by Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *