Radionice cirkuskih vještina

Radionica za sve koji su se već susreli s ovim žonglerskim rekvizitima i rado bi usavršili svoju tehniku, kao i za one koji su oduvijek željeli naučiti kontrolirati bačene stvari u zrak, a nikada se nisu odvažili u žongliranju.

 

 

radionice cirkuskih vjestina

Radionica contact jugglinga

Contact juggling je manipulacija žonglerskim objektima, a razlikuje se od klasičnog žongliranja jer se loptice, tj. kugle ne bacaju u zrak, nego se vrte posvuda po tijelu. Pokretima izolacije stvara se iluzija plutanja u zraku i bestežinskog stanja, a sama kugla djeluje magično te kao da slijedi drugačije zakone gibanja. Radionica je prigodna za početnike i za one koji su se već susreli sa žongliranjem.

PETAK 19.4. od 19.00 do 21.00 – žongliranje lopticama i čunjevima

SUBOTA 20.4. od 13.00 do 15.00 – contact juggling

Radionica akrobalansa

Akrobalans ili akrobatsko balansiranje je izvođenje raznih tjelesnih figura u paru. Jedan partner je obično jači – u ulozi baze, dok je drugi lakši, u ulozi letača.

  1. Radionica: osnove akrobalansa u stajaćim figurama: subota 20.4. od 10:00 do 12:00

  2. Radionica: osnove akrobalansa (acroyoge) na podu: nedjelja 21.4. od 10:00 do 12:00

 

Voditelji Mia Mrđenović i Aleksandar Đikić dvoje su mladih akrobata koji se koriste nizom žonglerskih rekvizita, a uz to se bave i akrobalansom, vještinom u kojoj se kombinacijom različitih pokreta tijela stvara psihička i fizička ravnoteža. Osim u rodnome Varaždinu nastupali su u brojnim hrvatskim i europskim gradovima.

Cijene:

Obje radionice: 250kn

Jedna radionica: 150kn

Sudjelovanje na radionici samo jedan dan 80kn

Prijave se primaju do srijede 17.4. u 18.00 putem web stranice na sljedećem linku.

MF

Written by Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *