Croatia Find Me

U turizmu promocije nikada dosta! Tako u posljednje vrijeme možemo vidjeti mnoštvo digitalnih turističkih vodiča, bilo u obliku portala ili aplikacija, a ovih dana nam je u ruke došao domaći projekt CroatiaFindMe, odnosno, Croatia Travel Info.

croatiafindme

Iako portal i odnedavno prateća aplikacija za iOS nude informacije o 16.000 hrvatskih lokacija, autor Neno Marčić kako ipak nije riječ samo o još jednom jednostavnom POI (Point of Interests) projektu.

Tako aplikacija daje informacije o lokacijama bankomata, plaža, ambasada, benzinskih stanica, trgovina, kioska pa sve do pošte i poštanskih sandučića, ali nisu samo lokacije primarne – tu je ono i što turiste poprilično zanima, poput zabavnih i kulturnih događanja. Mjesta se prikazuju po kriteriju najbliže trenutne lokacije u odnosu na korisnika, sadrže kontaktne informacije i prikaz na karti. Tu su i druge turističke informacije, poput top 10 destinacija, važni telefonski brojevi, savjeti kod putovanja, povijesne činjenice o Hrvatskoj, pretvarač valuta…

Croatia-FInd-Me

Kako nam otkriva autor, aplikaciju je izradio potpuno sam, i to iz vlastite potrebe – upravo mu je takva aplikacija trebala prilikom putovanja, a nije nigdje mogao pronaći sustav koji bi mu sve ovo ponudio na jednome mjestu. Svjestan je da ima sličnih rješenja na tržištu, ali smatra da nijedno nije potpuno.

Ovu sam aplikaciju sam napravio iz jednostavnog razloga – da kada negdje putujem da imam sve u jednoj aplikaciji. Naime, do sada nisam naišao niti na jednu takvu, a da jesam, ne bih se niti upuštao u ovakav projekt.

Navodi kako je ovo tek prva verzija aplikacije, a u idućoj planira ponuditi mnoge novosti, dok je istodobno u pripremi i Android verzija.  Za sada je zadovoljan rastom posjeta portala, a i brojem preuzimanja aplikacije (oko 200 na dan). S vremenom će, osim javnim objektima, popunjavati bazu i s komercijalnima, kao što su apartmani, restorani, klubovi ili caffe barovi.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti u App Storeu.

MF/netokracija.com

Written by Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *