Dobar sadržaj daleko se čuje

Dobar sadržaj daleko se čuje – stoji to na web stranici radionice o copywritingu, Copyraonice. Čini se da se dobar glas o ovoj radionici čuo još dalje, jer je prva radionica rasprodana u samo 48 sati. No, ne brinite, 15. srpnja održava se nastavak, stoga se još uvijek stignete prijaviti, a moguće je da će ih uskoro biti još, čak i izvan Zagreba!

Copyraonica_naslovna

Nebojša Grbačić, jedan od predavača, objasnio je kako je radionica namijenjena za sve koji se bave pisanjem i produkcijom za web stranice, servise i slično. Za sad se pokazalo da je radionica najzanimljivija PR-ovcima, community menadžerima, novinarima, osobama zaduženim za marketing i prodaju putem weba, a organizatori vjeruju kako će se publika širiti.

Prošla, ujedno prva Copyraonica, održana je 27. 6., a pohodilo ju je desetak ljudi. Imali smo ponešto PR-ovaca (Ambrela), ljudi koji stvaraju sadržaj za svoje web stranice (Inchoo, Rasco…) te community menadžera. S obzirom na interes, jasno se iskristaliziralo da je Copyraonica zanimljiva svima koji na bilo koji način sudjeluju u stvaranju sadržaja, ali i u distribuciji sadržaja, putem društvenih mreža, blogova i slično.

Inače, radionica se sastoji od dva dijela: Pisanje za web i copywriting. U prvom dijelu, pisanju za web, Nebojša pokušava sudionicima radionice “dekodirati” pojam “pisanje za web”. Drugim riječima, objašnjava kako da uspješno spoje tehnologiju (web stranice, SEO, društvene mreže) i umješnost – pisanja. Kako kaže, pisati za web nije isto kao i pisati za neki drugi medij. Postoje pravila, postoje trikovi, postoje nedoumice, što se pokazalo i na prvoj radionici.

Cilj nam je poučiti ljude kako da pišu upečatljivo, kako da ukradu par sekundi pozornosti i iskoriste svoje tekstove za prodaju. Time se bavi i Nenad Vukušić, u drugom dijelu radionice. Kao iskusni copywriter, s par godina iskustva iza sebe i nekoliko tisuća tekstova (dobar dio njih za Kolektivu), Nenad ulazi u kod prodajnih rečenica – copyja. Objašnjava kakvi sve copyji postoje, kako ih pisati, kako dedukcijom teksta i misli doći do svega par riječi koje mogu biti “slovo razlike” u prodaji.

Dodaje kako je razlog zašto misle da je Copyraonica važna vrlo jednostavan – previše je dosadnih, uniformiranih, identičnih, Googleu neprepoznatljivih rečenica i tekstova na internetu. Ovo je njihov mali obol da usmjere ljude u kvalitetnijem smjeru.

Broj mjesta na radionici je ograničen na 10, održavaju se u prostoru Dve Cvoke u centru Zagreba, a cijena za jednoga polaznika je 1350 kuna. Ako ste zainteresirani – klik vas dijeli od prijave!

MF/netokracija.com

Written by Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *