Rockpaperstartups: Google Ventures, Paypal, Facebook…

Dnevni red  Netokracijine konferencije Rockpaperstartups je objavljen! Pogledajte raspored predavanja kako biste znali koga, gdje i kada možete očekivati u Rijeci, u kompleksu Rikard Benčić, 18. i 19. srpnja.

rockpapersturtups

Ukratko, registracija počinje u četvrtak, u 9 sati, nakon čega slijedi doručak i druženje. Službeno jeotvorenje u 10 i 30, na kojemu će, među ostalima, biti i izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Prvo predavanje održat će Daniel Burka, dizajnerska rock zvijezda iz Google Venturesa. Od Carlosa Eduarda Espinala, partnera u Seedcampu, čut ćemo više o startupima (kao zagrijavanje za ovo predavanje možete pročitati Carlosov tekst o skrivenim troškovima poslovanja kojega smo nedavno objavili). O sličnoj će temi govoriti i Tak Lo, iz Techstarsa, slijedi Bogdan Iordache, osnivač How to Weba, a nakon njega nastupa Goran Duškić, koji će objasniti kako je njegov WhoAPI iz Rijeke osvojio svijet. Posljednje predavanje prije ručka prvoga dana održat će Emma Page, koja će startupima objasniti kako koristiti Evernote za što bolju produktivnost.

Poslije predaha slijedi rasprava na temu How Startups Can Supercharge Their Businesses, poslije koje će Maxim Gurvits održati predavanje pod nazivom Distribute or Die. Do kraja prvoga dana predstavit će se i Blackberry, službeni smartphone konferencije, Alejandro Barrera otkrit će moć pričanja priče za startupe, dok će Boris Krstović govoriti o svom iskustvu s Newscurveom.

Predavanja drugoga dana počinju u 10 i 30, kada će Jared Goralnick govoriti o preživljavanju startupa. O sličnoj će temi govoriti i Robin Wauters iz The Next Weba, koji će u temu o preživljavanju uplesti i medije. Slijedi predstavljanje Paymilla, također jednoga od partnera, a nakon toga će o ulaganju RSG Capitala u tvrtku iStudio, u iznosu od čak milijun eura razgovarati Jure Mikuž i Daniel Ackermann.

Dva startuperska predavanja prije ručka drugoga dana održat će Viktor Marohnić, osnivač ShoutEma, i Alex Hunter, CEO u Rushmore.fm. Slijedi panel rasprava o tome zašto su startup zajednice nužne, nakon čega će Nataša Đukanović iz .mea, također jednoga od sponzora konferencije, govoriti o tome na koji se način startupi mogu brendirati. Kelly Hook, čelna osoba za PR u Preziju, govorit će o odnosima s javnošću za startupe, dok će Corrado Tomassoni reći nešto više o mogućnostima koje nudi Paypal za mlade tvrtke. Posljednje predavanje posljednjega dana rezervirano je za Elenu Perez iz Facebooka, koja će govoriti o putu ove velike tvrtke od startupa do mjesta gdje se danas nalazi.

Za više detalja i eventualne promjene u rasporedu pratite stranicu agenda.rockpaperstartups.me, a ukoliko se kojim slučajem još niste prijavili na dolazak, svakako to učinite – sve gore navedeno, a i još mnogo toga drugoga, čeka vas za samo 70 eura! Podsjetimo, svi sudionici RockPaperStartups konferencije mogu besplatno pristupiti sadržajima Republika Festa, partnerske konferencije. Inače, osim spomenutih sponzora, koji su omogućili organizaciju ovog događaja, generalni sponzor konferencije je Vipnet, pokrovitelj je Grad Rijeka, dok je službena banka Erste banka.

MF/netokracija.com

Written by Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *